Om os

Vores historie

Vemida blev lanceret i maj 2021. Vi er en dansk webshop, som sælger bæredygtige og plantebaserede produkter i form af fødevarer, personlige plejeprodukter og husholdningsprodukter.

Vi startede Vemida med ønsket om at gøre det nemmere at leve bæredygtigt og mere plantebaseret. Vi vil gerne være med til at skabe en grønnere fremtid, hvor det skal være let at få bæredygtighed til at blive en større del af vores dagligdag. Med de valg vi tager i dagligdagen, kan vi alle sammen gøre en stor forskel. Vi tror på, at de små skridt kan skabe store forandringer, hvis vi hver især forsøger at gøre en forskel, der hvor det giver mening for os.

Vi har fokus på, at vi skal væk fra brug-og-smid-væk-kulturen, materialer skal genbruges, et produkt skal kunne bruges mange gange – og omdannes og genbruges, når vi på et tidspunkt må skille os af med produktet.

Det er vigtigt for os, at produkterne er fremstillet med mest mulig hensyntagen til miljøet. Det betyder, at vi så vidt muligt udvælger produkter fremstillet miljømæssigt forsvarligt af så få materialer som muligt, og med et absolut minimum af miljøskadelige materialer, som f.eks. plastik og andre ikke-biologisk nedbrydelige stoffer.

Grundværdier

Sammen kan vi gøre en forskel

Hver lille ændring i hverdagen, som vi foretager os, tæller. F.eks. hvis vi kan erstatte et engangsprodukt med et genanvendeligt produkt eller vælge produkter, der er lokalt produceret. Vi har fokus på, at vi sammen kan gøre en stor forskel, hvis vi alle sammen tager små skridt imod en grønnere fremtid.

100% plantebaseret

For os er det en selvfølge at have omtanke og respekt for naturen og dyrene, og derfor er vi 100% plantebaseret. Ingen af vores produkter indeholder animalske ingredienser, og ingen af vores produkter er testet på dyr.

Bæredygtighed

For os er det vigtigt, at vores varer og produktionen af dem sætter så få klimaaftryk som muligt og tager et socialt hensyn. Når vi udvælger produkter, ser vi på, hvor vidt de lever op til det, vi forstår som særligt betydningsfuldt, når vi taler bæredygtighed; økologisk, vegansk, naturlige ingredienser, genanvendelighed og en forsvarlig bortskaffelse. Det er et ekstra plus, hvis producenten er socialøkonomisk, eller der er mærkningsordninger, som f.eks. FairTrade og PlasticFree. Endelig ser vi også på, hvor langt fra Danmark varerne kommer – jo tættere, jo bedre.

Bag om Vemida

Vemida er startet af 21-årige Isabella fra Aarhus og drives af far og datter. Vi vil gerne hjælpe og inspirere så mange som muligt til at tage grønne og bæredygtige valg i hverdagen. Vi tror på, at ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget.

Isabella
Emballage

Dine varer pakker vi i en FSC-mærket papkasse, og fyldet er lavet af genbrugspapir. Vi genbruger dog gerne papkasser og fyld, vi har modtaget fra vores leverandører, og hvor det kan lade sig gøre, kommer der fyld af sammenkrøllet avispapir i kasserne. I gaveæsker og -kurve bruger vi fyld af træuld, som er et dansk naturprodukt. Endelig bruger vi oftest papirtape med naturgummilim til at samle og lukke kasserne.

Vi arbejder konstant på at minimere forbruget af papir. Derfor sender vi ikke papir-følgesedler med ordren. Du modtager ordrebekræftelse og informationer om din forsendelse på mail / sms.