Vegansk "tun"salat med Plant Mate

Kilde: Plantmate.dk

 Antal: ca. 6 personer 

Ingredienser:

  • 100g Plante Stykker eller Plante Hakket
  • 1 dl/100g mayonaisse
  • 2/25g spsk æblecidereddike eller 1 spsk citronsaft
  • 1 dl/100g olie
  • 15g kapers
  • 2 dl vand
  • 1 dl/60g fintsnittet løg
  • 1g tangpulver eller 1 tsk fintsnittet Nori tang (kan undværes)
  • 1 tsk/5g salt
  • ½ tsk/½g sort peber, kværnet

Sådan gør du:

1. Plante stykkerne overhældes med vand og æblecidereddike. Skal trække i 5 min. Rør i skålen et par gange.

2. Derefter røres plantestykkerne på røremaskine eller med håndmixer på lav hastighed. Stykkerne må gerne begynde at trevle lidt i overfladen.

3. Tilsæt alle øvrige ingredienser og rør "Tun"salaten forsigtigt sammen.

"Tun"salaten kan holde sig i køleskab i ca. 1 uge.