Svampet squashkage med valnødder

Antal: 1 portion 

 Ingredienser:

  • 350 g hvedemel
  • 250 g brun farin
  • 150 g valnødder
  • 2 dl smagsneutral olie
  • 2 dl plantemælk
  • 4 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Skallen fra 1 citron
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 revet squash

Creme cheese frosting

  • 1 bæger vegansk smøreost
  • 1 tsk vaniljepulver
  • Skallen fra en appelsin
  • Skallen fra en citron
  • 2 spsk appelsinsaft
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 knivspids havsalt

Sådan gør du:

1. Start med at riste valnødderne på en tør pande (rist evt. 50 g. ekstra som pynt til kagen)

2. Bland derefter først de tørre ingredienser: mel, sukker, krydderier, salt, natron, bagepulver, de ristede og groftknuste valnødder- og derefter plantemælk, olie, citronsaft, revet citronskal og revet squash. For en mere fedtfattig kage, kan en ½ dl olie skiftes ud med  ½ dl plantemælk.

3. Kom dejen i en form smurt med lidt olie og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca 45 min. Stik en kniv eller gaffel i den, hvis der ikke er noget dej der hænger ved, er den færdig.

4. Rør den veganske cremecheese frosting sammen, men lad kagen køle helt af, inden du kommer den på. Pynt evt. med ristede valnødder og lidt revet appelsinskal.