Plant Mate Stroganoff

Kilde: Plantmate.dk 

Antal: 4 personer 

Ingredienser:

  • 1 pose Plante Stykker, 125g
  • 5 dl vand
  • 1 tsk eller en terning grønsags bouillon
  • 4 laurbærblade
  • 5 dl løg, hakket
  • 2 spsk hvidløg, hakket
  • 7 dl champignon i skiver
  • 1/2 dl olie
  • 1 dåse/70g tomatpuré
  • 1 dåse/400g hakket tomat
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk sort peber
  • 2 spsk sød paprika
  • 1/4 tsk spidskommen
  • 3/4 tsk paprika
  • 2 1/2 dl plantefløde/fløde

Sådan gør du:

1. Plante Stykker overhældes med varm grønsagsbouillon, tildækkes og skal trække i ca. 15 min.

2. Løg og hvidløg ristes i olien og simrer ved svag varme i nogle minutter. Rør i gryden undervejs.

3. Champignon og tomatkoncentrat brunes med i yderligere 5 min.

4. Tilsæt derefter krydderier, hakket tomat og fløde.

5. Til sidst tilsættes Plante Stykker og evt. ikke optaget bouillon samt fløde. Kog op og lad derefter retten simre i ca. 15 min. under låg.

Kan serveres med bl.a. kogte rodfrugter eller en mos.