Plant Mate Bolognese

Kilde: Plantmate.dk

 Antal: 4 personer

Ingredienser:

  • 1 pose Plant Mate Plante Hakket, 125g
  • ½ dl Planteolie
  • 2 dl løg i tern
  • 2-4 fed hvidløg, hakket
  • 4 dl Champignon i skiver
  • 3 dl Gulerod i tynde skiver
  • 1 dl Bladselleri i små stykker
  • 6 dl Vand
  • 1 dåse Hakket tomat, 400g
  • 2 tsk Balsamico eddike
  • 1 spsk Salt
  • ½ tsk Sort peber
  • 2 tsk Sød paprika
  • 2 tsk Oregano eller timian
  • ½ tsk sukker – kan udelades

 Plant Mate Bolognese kan evt. drysses med revet parmesanost eller gærflager ved servering.

Ønskes en dybere rødlig farve i saucen, kan en mindre del af vandet udskiftes med rødbedesaft.

Sådan gør du:

1. Løg og hvidløg brunes i olien i få minutter.

2. Champignon, gulerod, salt og krydderier tilsættes.

3. Dernæst tilsættes vand, Plante Hakket, Tomat og blegselleri og retten varmes op til kogepunktet. Rør godt rundt så Plante Hakket blandes godt med de øvrige ingredienser.

4. Skru lidt og lad retten simre under låg i ca. 15 min. ved middel varme. 

Server med rodfrugtmos eller pasta. Plant Mate Bolognese er også velegnet som sauce til en lasagne.