Chili sin carne med Plant Mate

Kilde: Plantmate.dk 

Antal: 4 personer 

Ingredienser:

  • 1 pose Plant Mate Plante Stykker, 125g
  • 1/2 dl olie
  • 2 dl rødløg i tern
  • 2 fede hvidløg
  • 1 dl peberfrugt i tern
  • 2 dl gulerod i små tern eller skiver
  • 1 rød chili med fjernede kerner
  • 1 dåse tomat, hakket, 400g
  • 4 dl vand, kogende
  • 2 dl kaffe, gerne stærk (kan udelades)
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 spsk spidskommen, knust
  • 1 spsk salt
  • 1/2 tsk sort peber, stødt/kværnet
  • 1/4 tsk cayenne
  • 1 tsk paprika
  • 1/4 tsk kanel
  • 1/4 tsk timian
  • 40g chokolade, mørk
  • 1 dåse sorte bønner eller andre bønner, 250g

Sådan gør du:

1. Plante Stykkerne kommes i en skål og overhældes med kogende vand. De skal stå i ca. 10 min.

2. Løg og hvidløg ristes i olien og simrer i nogle minutter ved middel varme.

3. Krydderierne tilsættes og steges med i 1 minuts tid.

4. Grønsagerne tilsættes og brunes med i ca. 5 min.

5. Plante Stykker, tomat, kaffe, chokolade og æblecidereddike tilsættes og retten bringes i kog. Herefter skal retten simre ved middel varme i ca. 15 min.

Chili sin carnen kan serveres med brød og lidt creme fraiche.
Ønskes mere tilbehør, er det velegnet med kogte korn, ris eller kogte kartofler.