Plant Mate - alt du skal vide

Hvad er Plant Mate, og hvad er det lavet af?

Plant Mate er et alternativ til kød, som både er økologisk, danskproduceret og  vegansk.

Plant Mate fremstilles af ærter og hestebønner - helt uden brug af hjælpestoffer eller kemiske processer. Plante Mate er desuden glutenfri, sojafri og helt uden E-numre.

Plant Mate produceres i Østjylland, og ideen med Plant Mate er, at det skal være nemt at tilberede velsmagende økologiske måltider med en stor andel af planter, der produceres bæredygtigt.

I Vemida forhandler vi tre Plant Mate produkter:

Plante Hakket – et alternativ til hakket kød

Plante Strimler – et alternativ til kød i strimler

Plante Stykker – et alternativ til kød i tern

Du kan også prøve vores tilbudspakke, som indeholder alle tre varianter: 

Plant Mate Tilbudspakke - 6 poser ØKO

I hvilke retter kan man bruge Plant Mate?

Plant Mate kan bruges i mange forskellige retter som bl.a. tarteletter, Chili sin Carne, som fyld til pita eller wraps, burgerbøffer og diverse gryderetter. Du kan altså nemt erstatte kød med Plant Mate i mange klassiske retter, hvor du ønsker at prøve kræfter med et grønnere alternativ. 

Udover at være fantastisk til erstatning af kød, så kan Plant Mate også bruges i brød, til kager, til postej, hummus og ”tun-mousse”. Det lyder måske lidt underligt at bruge Plant Mate i brød og kager, men det kan faktisk være en god måde at tilføje lidt ekstra protein. Du kan f.eks. se denne opskrift på Proteinboller med Plant Mate.

Hvordan skal Plant Mate tilberedes? 

Ved tilberedning anbefales det at opbløde Plant Mate i koldt vand. Plant Mate tager godt imod både smag og farve, og derfor kan opblødningen ske i fx boullion tilsat de ønskede krydderier – eller i en mariande. For at få en mørkere farve kan der fx tilsættes lidt rødvin, rødbedesaft, soja eller anden sauce. 

Efter opblødning kan Plante Strimler og Plante Stykker steges i lidt olie tilsat krydderier på en pande, i en wok eller bruges i stedet for kød i en gryderet. Plante Hakket egner sig godt til fars til en planteburger, bolognese, lasagne og meget andet.